• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • همکاران دفتر نشریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه ▼
    • ورود به سامانه
    • ثبت نام در سامانه
  • English
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter Telegram
میکروب شناسی مواد غذائی
مقالات آماده انتشار
شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 4 (1396)
دوره دوره 3 (1395)
دوره دوره 2 (1394)
دوره دوره 1 (1393)
شماره شماره 3
شماره شماره 2
شماره شماره 1
میرزاعلیزاده, عادل, محسنی, مهران, زمانی, عباسعلی, بارانی بناب, حمید. (1393). کیفیت میکروبی و شیمیایی ماست پاستوریزه تولیدی کارخانه‌های لبنی استان زنجان بین سال‌های 1390 تا 1392. میکروب شناسی مواد غذائی, 1(2), 1-7.
عادل میرزاعلیزاده; مهران محسنی; عباسعلی زمانی; حمید بارانی بناب. "کیفیت میکروبی و شیمیایی ماست پاستوریزه تولیدی کارخانه‌های لبنی استان زنجان بین سال‌های 1390 تا 1392". میکروب شناسی مواد غذائی, 1, 2, 1393, 1-7.
میرزاعلیزاده, عادل, محسنی, مهران, زمانی, عباسعلی, بارانی بناب, حمید. (1393). 'کیفیت میکروبی و شیمیایی ماست پاستوریزه تولیدی کارخانه‌های لبنی استان زنجان بین سال‌های 1390 تا 1392', میکروب شناسی مواد غذائی, 1(2), pp. 1-7.
میرزاعلیزاده, عادل, محسنی, مهران, زمانی, عباسعلی, بارانی بناب, حمید. کیفیت میکروبی و شیمیایی ماست پاستوریزه تولیدی کارخانه‌های لبنی استان زنجان بین سال‌های 1390 تا 1392. میکروب شناسی مواد غذائی, 1393; 1(2): 1-7.

کیفیت میکروبی و شیمیایی ماست پاستوریزه تولیدی کارخانه‌های لبنی استان زنجان بین سال‌های 1390 تا 1392

مقاله 9، دوره 1، شماره 2، پاییز 1393، صفحه 1-7  XML اصل مقاله (519 K)
نوع مقاله: پژوهشی
نویسندگان
عادل میرزاعلیزاده 1؛ مهران محسنی2؛ عباسعلی زمانی3؛ حمید بارانی بناب4
1گروه بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایران.
2گروه کنترل غذا و دارو، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایران.
3گروه علوم محیط زیست، دانشکده علوم، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران.
4گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران.
چکیده
چکیده ماست پرمصرف‌ترین فرآورده تخمیری حاصل از شیر در جهان است و دارای ارزش تغذیه‌ای قابل توجه به‌ ویژه از نظر پروتئین و کلسیم است. در بین فرآورده‌های لبنی، ماست اسید بیشتری دارا می‌باشد به همین دلیل احتمال آلودگی آن به میکروارگانیسم‌های مقاوم به اسید از قبیل کپک و مخمر بیشتر می‌باشد. مطالعه حاضر بر روی نمونه‌های ماست پاستوریزه جمع‌آوری شده از 9 واحد تولیدی شیر و فرآورده‌ های لبنی استان زنجان در سال‌های 1390 تا 1392 با هدف پایش سطح کیفیت فرآورده‌های تولیدی انجام پذیرفت.  نتایج نشان داد که از 50 نمونه ماست پاستوریزه، میزان pH، اسیدیته و ماده خشک بدون چربی در تمامی نمونه‌ها مطابق با استاندارد ملی بود. هم‌چنین در بررسی وضعیت بار میکروبی، در هیچ‌کدام از نمونه‌ها آلودگی با انواع میکروارگانیسم‌های پاتوژن در حد بیش از استاندارد مشاهده نشد. یافته‌های حاصل از این مطالعه نشان داد که ویژگی‌های شیمیایی و میکروبی در بیشتر نمونه‌های محصول‌ ماست پاستوریزه در سطح استان زنجان از کیفیت مطلوب و  مطابق با استاندارد برخوردار است.
کلیدواژه‌ها
کیفیت شیمیایی؛ آلودگی میکروبی؛ ماست پاستوریزه؛ زنجان
عنوان مقاله [English]
Chemical and Microbial Quality of Pasteurized Yoghurt in the Zanjan Province in 2012 to 2014
نویسندگان [English]
Adel Mirza Alizadeh1؛ Mehran Mohseni2؛ Abbas Ali Zamani3؛ Hamid Barani Bonab4
1Department of Food Safety and Hygiene, School of Health, Zanjan University of Medical Sciences, Zanjan, Iran.
2Department of Food and Drug Control, School of Pharmacy, Zanjan University of Medical Sciences, Zanjan, Iran.
3Department of Environmental Science, Faculty of Science, University of Zanjan, Zanjan, Iran.
4Department of Food Science and Technology, Sabzevar Branch, Islamic Azad University, Sabzevar, Iran.
چکیده [English]
Abstract Generally, yogurt has the highest consumption among all fermented milk products in the world and has significant nutritional value, particularly protein and calcium. Yogurt due to having higher acid, often suffer micro-organism infections resistant to acid such as molds and yeasts. But main surface spoilage in yogurt occurs by mold. The present study was done between the years 2012 to 2014 on pasteurized yogurt samples collected from 9 dairy products industry of Zanjan Province for the purpose of monitoring the quality of products. The results showed that from among 50 samples of pasteurized yogurt, all of them in terms of acidity, pH and solids-not-fat (SNF) properties were consistent with national standards. Also in investigating the total bacteria count, no infection was observed with pathogenic micro-organisms. Findings from the study showed that most of the pasteurized yogurt produced in the Province of Zanjan in terms of the quality and biological characteristics is suitable and compliant with standards.
کلیدواژه‌ها [English]
Chemical quality, Microbial Contamination, pasteurized yoghurt, Dairy products, Zanjan Province
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 1,882
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 664
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

Journal Management System. Designed by sinaweb.