حسین نژاد یزدی, ندا, اهری, حامد, آخوندزاده, افشین. (1396). تاثیر شستشو وحمل لاشه مرغ در دماهای مختلف ازکشتارگاه های غرب تهران تا محل عرضه. میکروب شناسی مواد غذائی, 4(2), 45-56.
ندا حسین نژاد یزدی; حامد اهری; افشین آخوندزاده. "تاثیر شستشو وحمل لاشه مرغ در دماهای مختلف ازکشتارگاه های غرب تهران تا محل عرضه". میکروب شناسی مواد غذائی, 4, 2, 1396, 45-56.
حسین نژاد یزدی, ندا, اهری, حامد, آخوندزاده, افشین. (1396). 'تاثیر شستشو وحمل لاشه مرغ در دماهای مختلف ازکشتارگاه های غرب تهران تا محل عرضه', میکروب شناسی مواد غذائی, 4(2), pp. 45-56.
حسین نژاد یزدی, ندا, اهری, حامد, آخوندزاده, افشین. تاثیر شستشو وحمل لاشه مرغ در دماهای مختلف ازکشتارگاه های غرب تهران تا محل عرضه. میکروب شناسی مواد غذائی, 1396; 4(2): 45-56.
تاثیر شستشو وحمل لاشه مرغ در دماهای مختلف ازکشتارگاه های غرب تهران تا محل عرضه
1کارشناس ارشد مهندسی علوم و صنایع غذایی (میکروبیولوژی موادغذایی)، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
2گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد علوم وتحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
چکیده
باکتریهای بیماریزای انسانی عامل شمار زیادی از مسمومیتهای غذایی در انسان طی مصرف گوشت ماکیان آلوده میباشند. هدف از این مطالعه، بررسی تأثیر شستشو (چیلر دوم) در کشتارگاه وحمل لاشهها در دماهای متفاوت تا محل عرضه بر میزان بار میکروبی استافیلوکوکوس اورئوس، سالمونلا و اشریشیا کلی در لاشه مرغ بود. نمونه برداری از تعداد 180 لاشه مرغ به طور تصادفی از کشتارگاهی در غرب تهران بعد از مرحله شستشوی نهایی (چیلر دوم) در کشتارگاه، تا محل عرضه توسط خودروی معمولی (دمای محیط)، خودرو با سردخانه خاموش و سردخانهدار انجام پذیرفت. نتایج نشان داد که میزان آلودگی اشریشیا کلی و شمارش کلی باکتریایی در مرحله بعد از لاشهپذیری به طور معناداری بیشتراز مرحله قبل از لاشهپذیری بود. میانگین مقادیر باکتریایی شمارش شده در نمونههای کشتارگاه (گروه قبل)، به جز سالمونلا در نمونه ساق ران در خودروی سردخانهدار، به طور قابل توجهی کمتر از نمونههای حمل شده پس از 4 ساعت (گروه بعد) بودند، همچنین میانگین شمارش کلی میکروبی و استافیلوکوکوس اورئوس لاشههای حمل شده توسط خودروی معمولی به حداکثر رسیدCFU/gr (CFU/gr 106×82/2 ±106×63/18) که میانگین شمارش کلی میکروبی نسبت به مقدار استاندارد بالاتر بود)(05/0> p)، در حالی که در خودروی سردخانه خاموش این مقدار به حداقل رسید که نسبت به مقدار استاندارد کمتر بود(CFU/gr 106×048/0±106×65/0). به طور کلی نتایج به دست آمده نشان داد که حمل لاشههای مرغ توسط خودروهای معمولی و سردخانه خاموش شرایط محیطی نامناسبی را برای رشد لگاریتمی باکتریهای پاتوژن غذایی فراهم میکند و موجب انتقال آنها به انسان میگردد.
1MSc of Food Science and Technology- Food Microbiology University of Food Science and Technology, Science and Research branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
2Department of Food Science and Technology, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
چکیده [English]
Pathogenic bacteria are responsible for a significant number of food poisoning in humans through infected Poultries. Our study was aimed to evaluate the effect of post-chilled washing process in a slaughterhouse and types of temperature dependent-transport vehicles on bacterial load of common food-borne pathogens; Staphylococcus aureus, Salmonella spp. and Escherichia coli of chicken carcass. One hundred and eighty fresh chicken carcasses were randomly gathered from a commercial poultry processing plant in West of Tehran After sampling in slaughterhouse, the carcass samples were taken from 3 types of vehicles, pickup, cool isolated and cool-off isolated vehicles. The mean value of the total count of whole carcasses in pickup group reached the maximum (18.63×106 ±2.82×106) and showed greater value (p<0.05) than the standard value (5×106) CFU/gr while in cool-off isolated vehicle reached the minimum (0.65×106±0.048×106) lesser in comparison to the standard. it is concluded that chicken transport by un-cooled or unusual vehicles could prepared inappropriate condition cause to integrated growth the bacteria and resulted in transmission the food borne zoonotic pathogens to humans.