• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • همکاران دفتر نشریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه ▼
    • ورود به سامانه
    • ثبت نام در سامانه
  • English
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter Telegram
میکروب شناسی مواد غذائی
مقالات آماده انتشار
شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 4 (1396)
شماره شماره 4
شماره شماره 3
شماره شماره 2
شماره شماره 1
دوره دوره 3 (1395)
دوره دوره 2 (1394)
دوره دوره 1 (1393)
نقوی, نفیسه سادات, عکاف زاده, نجمه, مجلسی, مهران. (1396). بررسی باکتری شناسی ورم پستان گاو در گاوداری‌های شهر اصفهان و تأثیر عصاره‌های بره‌موم و گرده‌گل کندوی زنبور‌عسل بر روی باکتری‌های جدا شده. میکروب شناسی مواد غذائی, 4(3), 81-92.
نفیسه سادات نقوی; نجمه عکاف زاده; مهران مجلسی. "بررسی باکتری شناسی ورم پستان گاو در گاوداری‌های شهر اصفهان و تأثیر عصاره‌های بره‌موم و گرده‌گل کندوی زنبور‌عسل بر روی باکتری‌های جدا شده". میکروب شناسی مواد غذائی, 4, 3, 1396, 81-92.
نقوی, نفیسه سادات, عکاف زاده, نجمه, مجلسی, مهران. (1396). 'بررسی باکتری شناسی ورم پستان گاو در گاوداری‌های شهر اصفهان و تأثیر عصاره‌های بره‌موم و گرده‌گل کندوی زنبور‌عسل بر روی باکتری‌های جدا شده', میکروب شناسی مواد غذائی, 4(3), pp. 81-92.
نقوی, نفیسه سادات, عکاف زاده, نجمه, مجلسی, مهران. بررسی باکتری شناسی ورم پستان گاو در گاوداری‌های شهر اصفهان و تأثیر عصاره‌های بره‌موم و گرده‌گل کندوی زنبور‌عسل بر روی باکتری‌های جدا شده. میکروب شناسی مواد غذائی, 1396; 4(3): 81-92.

بررسی باکتری شناسی ورم پستان گاو در گاوداری‌های شهر اصفهان و تأثیر عصاره‌های بره‌موم و گرده‌گل کندوی زنبور‌عسل بر روی باکتری‌های جدا شده

مقاله 8، دوره 4، شماره 3، پاییز 1396، صفحه 81-92  XML اصل مقاله (572 K)
نوع مقاله: پژوهشی
نویسندگان
نفیسه سادات نقوی 1؛ نجمه عکاف زاده2؛ مهران مجلسی3
1گروه میکروبیولوژی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران.
2دانش آموخته کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، گروه میکروبیولوژی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران.
3گروه زیست شناسی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران.
چکیده
ورم پستان موجب تغییرات فیزیکی و شیمیایی در شیر و تغییرات آسیب شناسی در غده پستان می­شود. این تحقیق با هدف شناسایی عوامل باکتریایی ورم پستان گاو در گاوداری­های شهر اصفهان و بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره­های بره­موم و گرده­گل زنبور عسل بر باکتری­های جداسازی شده انجام پذیرفت. از 10 گاو دارای علائم ورم پستان با رعایت شرایط استریل نمونه شیر تهیه شد. باکتری­های جدا شده بر اساس خصوصیات ماکروسکوپی، میکروسکوپی و آزمون­های بیوشیمیایی شناسایی شدند. عصاره­های اتانولی و استونی بره­موم و گرده­گل با استفاده از روش خیساندن تهیه و اثر ضدباکتریایی آنها با استفاده از روش چاهک پلیت و هم­چنین براساس روش میکرودایلوشن تعیین شد. باکتری­های جدا شده شامل  استرپتوکوکوس آگلاکتیه، استافیلوکوکوس آرئوس، گونه ای از کورینه باکتریوم، گونه ای از لیستریا، سودوموناس آئروژینوزا و اشرشیا کلای بودند. عصاره­های بره­موم و گرده­گل در روش چاهک پلیت بر روی جدایه­های گرم مثبت مؤثر بودند اما روی انواع گرم منفی تأثیری نداشتند. میانگین نتایج حداقل غلظت مهارکنندگی نشان دهنده اثرات قابل توجهی از عصاره استونی گرده­گل بر استرپتوکوکوس آگالاکتیه (غلظت mg/ml 5/12)و عصاره اتانولی گرده­گل بر گونه کورینه باکتریوم (غلظت mg/ml 5/12) بود. عصاره استونی بره­موم بر  استافیلوکوکوس آرئوس با غلظت mg/m 25 و بر گونه لیستریا با غلظت mg/ml 5/12 بیشترین تأثیر را داشت. نتایج در بررسی حداقل غلظت کشندگی مورد تأیید قرار گرفت. عصاره­های بره موم و گرده گل بر روی باکتری های گرم مثبت جداشده از ورم پستان گاو تأثیر قابل توجهی داشتند و این تأثیر بیشتر توسط عصاره های استونی مشاهده شد.
کلیدواژه‌ها
ورم پستان گاو؛ اثرضد باکتریایی؛ بره‌موم؛ گرده‌گل
موضوعات
میکروب شناسی مواد غذائی
عنوان مقاله [English]
Bacteriologic investigation of bovine mastitis in Isfahan livestocks and the effect of beehive Propolis and Pollen extracts on the isolated bacteria
نویسندگان [English]
Nafiseh Sadat Naghavi1؛ Najme Akafzade2؛ Mehran Majlesi3
1Department of Microbiology, Falavarjan Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran.
2Graduated of Microbiology, Department of Microbiology, Falavarjan Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran.
3Department of Biology, Falavarjan Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran.
چکیده [English]
Mastitis is inflammation which causes physical and chemical changes in milk and pathological changes in mammary gland. The aims of present study were identification of bovine mastitis causative agents in Isfahan and survey of bee Propolis and Pollen antibacterial effect on the isolated bacteria. Milk samples were aseptically obtained from 10 mastitic cattle. The isolated bacteria were detected based on macroscopic, microscopic and biochemical characteristics. Ethanol and acetone extracts were prepared from Propolis and Pollen by soaking and the antibacterial effects of them determined using well plate and microdilution methods. The isolated bacteria included Streptococcus agalactiae, Staphylococcus aureus, Corynebacterium sp., Listeria sp., Pseudomonas aeruginosa and Escherichia coli. Well plate method showed that Propolis and Polen extracts were effective on Gram-positive bacteria but had no effect on Gram-negative ones. The mean of results showed maximum effects of Pollen acetone extract on Streptococcus agalactiae (concentration of 12.5 mg/ml) and Pollen ethanol extract on Corynebacterium (concentration of 12.5 mg/ml). Acetone extract of Propolis showed maximum effect on Staphylococcus aureus (concentration of 25 mg/ml) and Listeria sp. (concentration of 12.5 mg/ml). The results were confirmed by minimum bactericidal concentration analysis. Extracts of propolis and pollen showed powerful effects on Gram-positive isolates and this effect was more detected by acetone extracts.
کلیدواژه‌ها [English]
Bovine mastitis, antibacterial effect, Propolis, Pollen
مراجع
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 180
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 128
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

Journal Management System. Designed by sinaweb.