بررسی آلودگی میکروبی سالادهای الویه سنتی و صنعتی شهرستان شهرکرد به باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا تایفی موریوم

نوع مقاله: پژوهشی

نویسندگان

1 آزاد شهرکد

2 گروه زیست شناسی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، ایران.

3 عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاداسلامی، ایران.

چکیده

غذاهای آماده مصرف، به‌دلیل تنوع زیاد، در دسترس بودن، عدم نیاز به زمان پخت و قیمت‌های نسبتاً ارزان باعث افزایش تقاضا در بین مردم شده‌اند. با توجه به افزایش تقاضا برای مصرف این نوع غذاها و با توجه به این واقعیت که این غذاها فرآوری زیادی ندارند، خطرات میکروبیولوژیکی مصرف‌کنندگان از این محصولات افزایش یافته است. در این تحقیق تعداد 50 نمونه سالاد الویه (30 نمونه صنعتی و 20 نمونه سنتی) از ساندویچ فروشی‌های شهرکرد تهیه گردید و با استفاده از آزمون‌های میکروبیولوژی و مولکولی از نظر حضور سالمونلا تایفی موریوم و استافیلوکوکوس اورئوس مورد بررسی قرار گرفتند. آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس 46% و 8/34% و آلودگی به سالمونلا 18%  بدست آمد. آلودگی به استافیلوکوکوس آرئوس در سالادهای الویه صنعتی و سنتی به‌ترتیب 2/65% و آلودگی به سالمونلادر سالادهای الویه صنعتی و سنتی به‌ترتیب 6/55 و 4/44 درصد بود. مراحل تهیه و تولید سالاد الویه در ایران به‌صورت دستی است و احتمال آلودگی از طریق دستگاه‌ها و نیروهای انسانی زیاد است. هم‌چنین اجزاء تشکیل دهنده سالاد ممکن است قبل از مخلوط شدن به‌مدت طولانی تحت شرایط نامناسب دمایی قرار گیرند. 

کلیدواژه‌ها

موضوعات

عنوان مقاله [English]

Detection of staphylococcus areus and salmonella typimurium in traditional and industrial olivie salads in shahrekord city

نویسندگان [English]

  • Elaheh Tajbakhsh 2
  • manouchehr Moumeni 3

چکیده [English]

Ready to eat foods, food products are moved through some kind of process and can be eaten without heat treatment. In this study, 50 samples of Olivier salad (30 industrial and 20 traditional) in Shahrekord, were tested for detection of Salmonella typimuriumand Staphylococcus aureus by microbiological and molecular methods. Contamination of S. aureus and S. typhimurium was found in 46% and 34.8% of the industrial and traditional samples, respectively. Contamination of S. aureus in industrial Olivier salad was found to be 65.2% and in traditional Olivier salad was 34.8%.  Contamination of Salmonella typhimuriumwas 55.6 and 44.4% in industrial and traditional olivier salad. Olivier salad's production process is manually and it is possible to be contaminated by machine and human. The ingredients may be kept under inappropriate temperature conditions for a long time. 

کلیدواژه‌ها [English]

  • Contamination
  • Salmonella typimurium
  • Staphylococcus aureus
  • Olivier salad

دوره 2، شماره 1
بهار 1394
صفحه 39-48
  • تاریخ دریافت: 20 اسفند 1393
  • تاریخ بازنگری: 20 فروردین 1394
  • تاریخ پذیرش: 26 فروردین 1394