• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه ▼
    • ورود به سامانه
    • ثبت نام در سامانه
  • English
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter
میکروب شناسی مواد غذائی
arrow مقالات آماده انتشار
arrow شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 6 (1398)
دوره دوره 5 (1397)
دوره دوره 4 (1396)
دوره دوره 3 (1395)
شماره شماره 4
شماره شماره 3
شماره شماره 2
شماره شماره 1
دوره دوره 2 (1394)
دوره دوره 1 (1393)
مجدر لنگرودی, علی, احسانی, علی, عبادی, ایوب, مقدس کیا, احسان. (1395). مقایسه وضعیت میکروبی در گوشت قرمز گاو و گوشت مرغ در شرایط بسته بندی و غیربسته بندی در استان گیلان. میکروب شناسی مواد غذائی, 3(1), 33-42.
علی مجدر لنگرودی; علی احسانی; ایوب عبادی; احسان مقدس کیا. "مقایسه وضعیت میکروبی در گوشت قرمز گاو و گوشت مرغ در شرایط بسته بندی و غیربسته بندی در استان گیلان". میکروب شناسی مواد غذائی, 3, 1, 1395, 33-42.
مجدر لنگرودی, علی, احسانی, علی, عبادی, ایوب, مقدس کیا, احسان. (1395). 'مقایسه وضعیت میکروبی در گوشت قرمز گاو و گوشت مرغ در شرایط بسته بندی و غیربسته بندی در استان گیلان', میکروب شناسی مواد غذائی, 3(1), pp. 33-42.
مجدر لنگرودی, علی, احسانی, علی, عبادی, ایوب, مقدس کیا, احسان. مقایسه وضعیت میکروبی در گوشت قرمز گاو و گوشت مرغ در شرایط بسته بندی و غیربسته بندی در استان گیلان. میکروب شناسی مواد غذائی, 1395; 3(1): 33-42.

مقایسه وضعیت میکروبی در گوشت قرمز گاو و گوشت مرغ در شرایط بسته بندی و غیربسته بندی در استان گیلان

مقاله 15، دوره 3، شماره 1، بهار 1395، صفحه 33-42  XML اصل مقاله (295.4 K)
نوع مقاله: پژوهشی
نویسندگان
علی مجدر لنگرودی email 1؛ علی احسانی2؛ ایوب عبادی1؛ احسان مقدس کیا3
1گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذائی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
2گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذائی، دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
3گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
تاریخ دریافت: 29 آبان 1394،  تاریخ بازنگری: 16 فروردین 1395،  تاریخ پذیرش: 07 اردیبهشت 1395 
چکیده
بیماری‌های با منشا غذایی از مهمترین مشکلات جوامع بین المللی در ارتباط با سلامت عمومی و همچنین از دلایل اصلی کاهش رشد اقتصادی می باشد. به طور معمول غذاهای آلوده از عوامل اصلی عفونت‌های انسانی بوده و در این بین گوشت طیور و گوشت گاو از دلایل اصلی به حساب می‌آیند. هرساله میلیون‌ها نفر به بیماری‌های با منشا غذایی آلوده می‌شوند و این در حالی است که تعداد زیادی هم گزارش نمی‌گردند. .جهت ارزیابی کیفیت و ایمنی میکروبی گوشت مرغ و گاو و همچنین تلاش در راستای ایجاد ارتباط بین آلودگی و موقعیت بهداشتی مواد غذایی در شرایط بسته بندی و غیر بسته بندی، در این مطالعه آنالیز بعضی از پاتوژن-های غذایی (سالمونلا ،استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس) در استان گیلان صورت یافته است. در مجموع تعداد 380 نمونه از گوشت قرمز و گوشت مرغ (با بسته بندی و بدون بسته بندی) تهیه و مورد آزمون قرار گرفت.
5/5 درصد کل نمونه ها به سالمونلا ، 5/20 درصد به باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و 8/11 درصد به باسیلوس سرئوس آلوده بودند. همچنین 9/13 درصد از گوشت قرمز و 9/23 درصد از گوشت ‌مرغ آلوده تشخیص داده شدند. در مجموع مطالعه حاضر نشان داد که آلودگی به باکتری‌های سالمونلا ، باسیلوس سرئوس و استافیلوکوکوس اورئوس در نمونه‌های گوشت قرمز و مرغ وجود داشته که پتانسیل به خطر انداختن سلامت انسان را دارا می باشند. به منظور کاهش میزان آلودگی، رعایت فعالیت‌های بهداشتی مناسب امری ضروری به نظر می رسد.
کلیدواژه‌ها
سالمونلا؛ استافیلوکوکوس اورئوس؛ باسیلوس سرئوس؛ گوشت قرمز گاو؛ گوشت مرغ
موضوعات
آلودگی میکروبی مواد غذائی
عنوان مقاله [English]
Comparison of bacteria in beef meat and poultry in terms of packaging and without packaging in Gilan province
نویسندگان [English]
Ali Mojaddar langroodi1؛ Ali Ehsani2؛ Aiub Ebadi1؛
چکیده [English]
Food-borne illness is a major international public health concern and a significant cause of reduced economic growth. Contaminated food is the usual source of human infections, and poultry and beef meat are considered the major infectious route for humans. Each year, millions of persons become ill from foodborne diseases, though many cases are not reported. To assess the microbiological quality and safety of beef and poultry meat and try to achieve the connection of its contamination with hygienic conditions of packaging and without packaging of food in this study we analyzed food borne pathogens (Salmonella, Staphylococcus aureus and Bacillus cereus) in Gilan province. A total number of 380 beef and poultry meat samples (with packing and without packaging) were collected and studied. Out of which 5/5 percent were founded contaminated with Salmonella 20/5 percent were founded contaminated with Staphylococcus aureus while 11/8 percent were founded contaminated with Bacillus cereus. Also 13/9 percent (beef meat) and 23/9 percent (poultry meat) were contaminated. The study confirmed the presence of Salmonella, Staphylococcus aureus and Bacillus cereus in beef and poultry meat. It is a potential threat to consumer health. To reduce of contamination, good hygiene practices are necessary from processing to storage.
کلیدواژه‌ها [English]
Salmonella, Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, Beef meat, Poultry meat
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 547
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 455
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

Journal Management System. Designed by sinaweb.