• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه ▼
    • ورود به سامانه
    • ثبت نام در سامانه
  • English
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter
میکروب شناسی مواد غذائی
arrow مقالات آماده انتشار
arrow شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 6 (1398)
دوره دوره 5 (1397)
دوره دوره 4 (1396)
دوره دوره 3 (1395)
شماره شماره 4
شماره شماره 3
شماره شماره 2
شماره شماره 1
دوره دوره 2 (1394)
دوره دوره 1 (1393)
رئیسی, مهدی, فتاحی, رزا, رئیسی, پرتو. (1395). مروری بر مخاطرات ناشی از ویبریو در غذاهای دریائی. میکروب شناسی مواد غذائی, 3(3), 79-93.
مهدی رئیسی; رزا فتاحی; پرتو رئیسی. "مروری بر مخاطرات ناشی از ویبریو در غذاهای دریائی". میکروب شناسی مواد غذائی, 3, 3, 1395, 79-93.
رئیسی, مهدی, فتاحی, رزا, رئیسی, پرتو. (1395). 'مروری بر مخاطرات ناشی از ویبریو در غذاهای دریائی', میکروب شناسی مواد غذائی, 3(3), pp. 79-93.
رئیسی, مهدی, فتاحی, رزا, رئیسی, پرتو. مروری بر مخاطرات ناشی از ویبریو در غذاهای دریائی. میکروب شناسی مواد غذائی, 1395; 3(3): 79-93.

مروری بر مخاطرات ناشی از ویبریو در غذاهای دریائی

مقاله 9، دوره 3، شماره 3، پاییز 1395، صفحه 79-93  XML اصل مقاله (885.66 K)
نوع مقاله: مروری
نویسندگان
مهدی رئیسی email 1؛ رزا فتاحی2؛ پرتو رئیسی2
1گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی
2دانشجوی دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
تاریخ دریافت: 05 آذر 1395،  تاریخ بازنگری: 17 آذر 1395،  تاریخ پذیرش: 20 دی 1395 
چکیده
غذاهای دریائی امروزه جایگاه مناسبی را در تغذیه مصرف کنندگان یافته‌اند. اگرچه مصرف غذاهای با منشاء دریائی می تواند با مخاطراتی نیز همراه باشد که از جمله این مخاطرات می‌توان به انتقال عوامل بیماری زای باکتریائی اشاره کرد. منشاء باکتری های منتقله می‌تواند عوامل بیماری‌زای اولیه یا ثانویه باشد که می توانند باکتری بیماری زای ماهی یا پاتوژن های ثانویه باشند. از جمله مهمترین این باکتری ها ویبریوها هستند که بطور طبیعی در محیط های آبی و در بدن موجودات آبزی یافت می شوند و در صورت مصرف بویژه بصورت خام یا نیم پز منجر به بروز بیماری در مصرف کننده می گردند. از مهمترین گونه ها می توان به ویبریو پاراهمولیتیکوس، ویبریو کلرا، ویبریو ولنیفیکوس و ویبریو آلجینولیتیکوس اشاره کرد. اگرچه ویبریوها دارای پراکندگی جهانی هستند ولی بنظر می رسد شیوع آنها در برخی مناطق بدلیل عادات غذائی بیشتر است. این مقاله به مروری بر گونه های مهم، منشاء آلودگی و گزارشات این باکتری ها می پردازد.
کلیدواژه‌ها
ویبریو؛ غذای دریائی؛ مخاطرات غذائی؛ بیماری مشترک
موضوعات
فراورده های آبزی
عنوان مقاله [English]
Review on health risk of Vibrio in seafood
نویسندگان [English]
Mehdi Raissy1؛ Roza Fatahi2؛ Parto Reisi2
1Rahmatie
2Student of Veterinary Medicine, , Faculty of Veterinary Medicine, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran
چکیده [English]
Seafood has found its way into eating habits of consumers. However, it can be accompanied with some hazards such as transmission of pathogenic bacteria. The origin of disease can be either a fish pathogen or a secondary contamination. Vibrios are of the important bacteria which are naturally found in the environment and in the aquatic animals' body as microflora and results in vibriosis if ingested raw or undercooked. The most important species are Vibrio parahaemolyticus, V. Cholera, V. vulnificus and V. alginolyticus. Although vibrio species are distributed worldwide, but it seems that they are more prevalent in some areas due to nutritional habits. This article reviews important species, source of infection and the previous reports.
کلیدواژه‌ها [English]
Vibrio, Seafood, Health risk, Zoonosis
مراجع
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 316
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 461
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

Journal Management System. Designed by sinaweb.