• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه ▼
    • ورود به سامانه
    • ثبت نام در سامانه
  • English
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter
میکروب شناسی مواد غذائی
arrow مقالات آماده انتشار
arrow شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 6 (1398)
شماره شماره 3
شماره شماره 2
شماره شماره 1
دوره دوره 5 (1397)
دوره دوره 4 (1396)
دوره دوره 3 (1395)
دوره دوره 2 (1394)
دوره دوره 1 (1393)
حبیبی, نادر, علی اصغری, مریم, رخزادی, اسعد. (1398). بررسی اثرات ضد قارچی نانو ذره گرافن بر آسپرژیلوس نایجر و پنی سیلیوم سیترینوم. میکروب شناسی مواد غذائی, 6(2), 34-45.
نادر حبیبی; مریم علی اصغری; اسعد رخزادی. "بررسی اثرات ضد قارچی نانو ذره گرافن بر آسپرژیلوس نایجر و پنی سیلیوم سیترینوم". میکروب شناسی مواد غذائی, 6, 2, 1398, 34-45.
حبیبی, نادر, علی اصغری, مریم, رخزادی, اسعد. (1398). 'بررسی اثرات ضد قارچی نانو ذره گرافن بر آسپرژیلوس نایجر و پنی سیلیوم سیترینوم', میکروب شناسی مواد غذائی, 6(2), pp. 34-45.
حبیبی, نادر, علی اصغری, مریم, رخزادی, اسعد. بررسی اثرات ضد قارچی نانو ذره گرافن بر آسپرژیلوس نایجر و پنی سیلیوم سیترینوم. میکروب شناسی مواد غذائی, 1398; 6(2): 34-45.

بررسی اثرات ضد قارچی نانو ذره گرافن بر آسپرژیلوس نایجر و پنی سیلیوم سیترینوم

مقاله 5، دوره 6، شماره 2، تابستان 1398، صفحه 34-45  XML اصل مقاله (719.11 K)
نوع مقاله: پژوهشی
نویسندگان
نادر حبیبی email orcid 1؛ مریم علی اصغری1؛ اسعد رخزادی2
1گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد سنندج
2گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد سنندج
تاریخ دریافت: 28 تیر 1397،  تاریخ بازنگری: 06 شهریور 1397،  تاریخ پذیرش: 28 مهر 1397 
چکیده
این تحقیق با هدف بررسی اثرات ضد قارچی نانو ذره گرافن بر دو کپک آسپرژیلوس نایجر و پنی‌سیلیوم سیترینوم انجام شد. غلظت‌های مختلفی از نانو ذره گرافن برای تعیین پارامترهای حداقل غلظت مهارکنندگی رشد (MIC)، حداقل غلظت کشندگی (MFC) و قطر هاله عدم رشد در این آزمایش بررسی شد. نتایج نشان داد که میزان غلظتی از نانو ذره گرافن که موجب بازدارندگی رشد کپک پنی‌سیلیوم سیترینوم شده، از لحاظ آماری بیشتر از میزان غلظت بازدارنده برای رشد کپک آسپرژیلوس نایجر بود. از سوی دیگر تفاوت معنی‌داری بین دو گونه کپک از لحاظ غلظت‌های MFC وجود نداشت. نتایجMIC برای قارچ‌های آسپرژیلوس نایجر و پنی‌سیلیوم سیترینوم به ترتیب 9/10388 و 8/10527 میکروگرم بر میلی‌لیتر بود. بررسی هاله عدم رشد دو کپک نشان داد که تا غلظت 10500 پی‌پی‌ام، تفاوت محسوسی بین دو کپک از نظر قطر هاله وجود نداشت ولی با افزایش غلظت نانو ذره گرافن، تفاوت قطر هاله در دو کپک بیشتر شد به-طوری که قطر هاله عدم رشد آسپرژیلوس نایجر در غلظت‌های بالاتر نانو ذره، بیشتر از قطر هاله عدم رشد پنی‌سیلیوم سیترینوم بود. بر اساس نتایج حاصل از این آزمایش می‌توان نتیجه‌گیری نمود که میزان تاثیر نانو ذره گرافن بر روی کپک آسپرژیلوس نایجر بیشتر از پنی‌سیلیوم سیترینوم بوده است.
کلیدواژه‌ها
آسپرژیلوس نایجر؛ پنی سیلیوم سیترینوم؛ نانوذره گرافن
موضوعات
آلودگی میکروبی مواد غذائی
عنوان مقاله [English]
Studying the antifungal effects of graphene nanoparticles on Aspergillus niger and Penicillium citrinum
نویسندگان [English]
Nader Habibi1؛ Maryam Aliasghari1؛ Asad Rokhzadi2
1Department of food science and technology, Faculty of agriculture, Islamic Azad University of Sanandaj
2Department of Agronomy, Faculty of Agriculture, Islamic Azad University of Sanandaj
چکیده [English]
This study was conducted to study the antifungal effects of graphene nanoparticles on Aspergillus niger and Penicillium citrinum. Different concentrations of graphene nanoparticles were investigated to determine the minimum inhibitory concentration (MIC), the minimum fungicidal concentration (MFC) and inhibition zone diameter. The results showed that the concentration of graphene nanoparticle which inhibited the growth of Penicillium mold was statistically more than that of Aspergillus niger. On the other hand, there was no difference between the concentrations of MFC for these two fungi. The MIC results for Aspergillus niger and Penicillium citrinum were 10388.9 and 10527.8 μg/ml respectively. Evaluation of the growth inhibition zone showed that up to 10500 ppm, there was no difference between the inhibition zones diameter of two microorganisms. However, with an increase in the concentration of graphene nanoparticle, the difference between the zone diameters in the two molds increased, so that the diameter of the inhibition zone of Aspergillus niger in higher nanoparticle concentrations was more than that of Penicillin citrinum. According to the results of this study it can be concluded that the effect of graphene nanoparticles on Aspergillus niger was higher than that of Penicillin citrinum.
کلیدواژه‌ها [English]
Aspergillus niger, Penicillium citrinum, Graphene Nanoparticles
مراجع
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 44
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 22
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

Journal Management System. Designed by sinaweb.