اصیل پژوهشی
2. ردیابی ژن‌های مقاومت آنتی بیوتیکی در ایزوله‌های انتروکوکوس فکالیس جدا شده از گوشت قرمز در شهرستان شهرکرد

حامد کریمیان؛ الهه تاج بخش؛ ابراهیم رحیمی

دوره 5، شماره 3 ، آبان 1397، صفحه 1-9

چکیده
  در دو دهه اخیر، انتروکوک­ها مقاومت گسترده­ای به تعدادی از آنتی‌بیوتیک‌ها کسب کرده­اند که این امر سبب پیچیدگی در درمان عفونت­های ناشی از این باکتری­ها گردیده است. از آن جایی که گوشت قرمز به‌عنوان یک ماده غذایی پر مصرف مورد استفاده در ایران است و به سهولت با این باکتری آلوده می­شود بر آن شدیم تا فراوانی ژن­های مقاومت آنتی­بیوتیکی ...  بیشتر

اصیل پژوهشی آلودگی میکروبی مواد غذائی
3. تاثیرنگهدارنده طبیعی مرزنجوش بر ویژگی های میکروبی، شیمیایی و زمان نگهداری سس مایونز

شهلا شهریاری؛ علی تقی خانی

دوره 5، شماره 3 ، آبان 1397، صفحه 10-25

چکیده
  مصرف زیاد سس مایونز و استفاده از نگهدارنده های مصنوعی، اهمیت مطالعه بر روی کاربرد اسانس های طبیعی به هدف بهبود کیفیت و افزایش طول مدت نگهداری سس را ضروری میکند. هدف در این تحقیق بررسی اثر غلظت های مختلف مرزنجوش بر ویژگی های میکروبی، شیمیایی، حسی و طول مدت نگهداری سس مایونز میباشد. متغیرهای مورد بررسی شامل غلظت های مختلف اسانس مرزنجوش ...  بیشتر

اصیل پژوهشی
4. ردیابی ویبریو پاراهمولیتیکوس در نمونه‏های میگوی جمع آوری شده از شهر اردبیل به روش PCR

داریوش عسگرپور؛ مهدی قاسمی؛ ماهرخ بهرامی

دوره 5، شماره 3 ، آبان 1397، صفحه 26-35

چکیده
  ویبریو پاراهمولیتیکوس از خانواده ویبریوناسه یک باکتری هالوفیل گرم منفی میله‏ای شکل، غیر‏‏‏‏‏‏اسپور زا و دارای تاژک قطبی و متحرک می ‏باشد که به عنوان عامل گاستروآنتریت ناشی از مصرف غذا های دریایی آلوده در سراسر جهان شناخته می ‏شود. این باکتری سه بیماری عمده بالینی در انسان ایجاد می‏ کند به­طوری‏که علاوه برگاستروآنتریت می ‏تواند ...  بیشتر

اصیل پژوهشی آلودگی میکروبی مواد غذائی
5. اثر الیگوفروکتوز و نوع کشت میکروبی بر میزان اسید لینولئیک کنژوگه و زنده‌مانی باکتری-های پروبیوتیک در ماست پروبیوتیک

مطهره بروغنی؛ رضوان پوراحمد؛ علی اکبریان موغاری

دوره 5، شماره 3 ، آبان 1397، صفحه 36-48

چکیده
  هدف از این تحقیق بررسی اثر الیگوفروکتوز و نوع کشت میکروبی بر میزان اسید لینولئیک کنژوگه (CLA) و زنده­مانی باکتری­های پروبیوتیک در ماست پروبیوتیک بود. از الیگوفروکتوز به میزان 3 و 5 درصد در ماست پروبیوتیک حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس یا بیفیدوباکتریوم لاکتیساستفاده گردید (نمونه شاهد بدون افزودن پری­بیوتیک در نظر گرفته ...  بیشتر

اصیل پژوهشی آلودگی میکروبی مواد غذائی
6. بررسی شیوع و خصوصیات مولکولی گونه‌های سالمونلا جدا شده از شیر، گوشت و فرآورده‌های شیر در گاومیش

ساناز علیزاده؛ حسن ممتاز؛ ابراهیم رحیمی

دوره 5، شماره 3 ، آبان 1397، صفحه 49-55

چکیده
  باکتری سالمونلا به عنوان یک بیماری منتقل شونده از مواد غذایی مطرح بوده و یک معضل بزرگ در بهداشت جامعه در دنیا به حساب می­آید. هدف از این تحقیق تعیین شیوع سالمونلا و بررسی ژن­های حدت سالمونلا انتریتیدیس و سالمونلا تیفی موریوم جدا شده از شیر و فراورده­های شیری گاومیش و گوشت گاومیش در استان خوزستان، شهرستان ملاثانی ...  بیشتر

اصیل پژوهشی بیماری های ناشی از غذا
7. بررسی میزان شیوع و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سوش های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از انواع سبزیجات و سالاد در استان چهارمحال و بختیاری در بهار سال 1396

منوچهر مومنی شهرکی؛ امیر شاکریان؛ ابراهیم رحیمی

دوره 5، شماره 3 ، آبان 1397، صفحه 56-64

چکیده
  استافیلوکوکوس اورئوس یکی از اصلی ترین عوامل ایجاد کننده مسمومیتهای غذایی در انسان است. وقوع مقاومت های شدید آنتی بیوتیکی در این باکتری سبب افزایش اهمیت آن شده است. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی میزان شیوع و خصوصیات مقاومت آنتی بیوتیکی سوش هایاستافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از سبزیجات و سالاد در استان چهارمحال و بختیاری انجام پذیرفت. ...  بیشتر

اصیل پژوهشی آلودگی میکروبی مواد غذائی
8. افزایش زنده‌مانی لاکتوباسیلوس رامنوسوس LGG و بهبود ویژگی‌های فیزیکی-شیمیایی، رئولوژیکی و حسی شیر تخمیر شده با استفاده از موسیلاژ گزنه رومی در مقایسه با اینولین

سارا امیری سامانی؛ مریم جعفری؛ فاطمه نجاتی

دوره 5، شماره 3 ، آبان 1397، صفحه 65-77

چکیده
  هدف از پژوهش حاضر، بررسی قابلیت پری‌بیوتیکی موسیلاژ دانه گزنه (Urtica pilulifera) در بهبود رشد و ماندگاری باکتری لاکتوباسیلوس رامنوسوس (LGG) و نیز بررسی تغییر در ویژگی‌های مختلف شیر تخمیر شده در مقایسه با اینولین (پری‌بیوتیک تجاری) در طول دوره نگه‌داری می‌باشد. برای این منظور، مقادیر025/0، 05/0، 1/0 و 2/0 درصد وزنی/وزنی از موسیلاژ دانه گزنه و مقادیر ...  بیشتر

اصیل پژوهشی آلودگی میکروبی مواد غذائی
9. تولید زیست پلیمر کردلان توسط Agrobacterium radiobacter در محیط کشت حاوی ضایعات انگور

انا عبدالشاهی؛ مرضیه موسوی نسب؛ لیلا منجذب مرودشتی

دوره 5، شماره 3 ، آبان 1397، صفحه 78-89

چکیده
  کردلان پلی ساکاریدی نامحلول در آب و گران‌قیمت است که از واحدهای 14β">  (1‌3)D-گلوکان تشکیل‌شده است. خواص ژل ایجادشده توسط گرما باعث شده کردلان در صنایع غذایی از اهمیت بالایی برخوردار شود. یکی از اصلی‌ترین فاکتورهای محدودکننده استفاده گسترده از کردلان، هزینه تولید بالای آن است. لذا به‌کارگیری ضایعات کشاورزی راهی مناسب برای ...  بیشتر