فراورده های آبزی
1. میزان آلودگی و مقاومت آنتی‌بیوتیکی جدایه های انتروکوکوس فکالیس جدا شده از ماهی و میگو صید شده از خلیج فارس

ندا نوروزی؛ حسن ممتاز؛ الهه تاج بخش

دوره 9، شماره 1 ، فروردین 1401

http://dx.doi.org/10.30495/jfm.2022.1938722.1730

چکیده
  مطالعه حاضر به منظور ارزیابی میزان آلودگی و الگوی مقاومت آنتی­بیوتیکی سویه های انتروکوکوس فکالیس جدا شده از نمونه­های ماهی و میگو صید شده از خلیج فارس انجام شد. در کل 240 نمونه آبزیان صید شده از خلیج فارس شامل 120 نمونه ماهی و 120 نمونه میگو از استان بوشهر جمع آوری شد. حضور انتروکوکوس فکالیس با استفاده از کشت میکروبی و آزمون­های بیوشیمیایی ...  بیشتر

آلودگی میکروبی مواد غذائی
2. بررسی فراوانی فاکتورهای ویرولانس در ایزوله های انتروکوکوس فکالیس جدا شده از همبرگر

راضیه مهدیان؛ الهه تاج بخش؛ زهرا بم زاده

دوره 8، شماره 4 ، دی 1400، ، صفحه 1-11

http://dx.doi.org/10.30495/jfm.2021.683624

چکیده
  انتروکوکها از جمله میکروارگانیسم‌هایی هستند که عمدتاً در روده‌ها یافت می‌شوند. حضور زیاد آن‌ها در مواد غذایی می‌تواند دلیلی بر آلودگی مدفوعی باشد و از انواع مواد غذایی مانند سبزیجات، گوشت و غیره جدا شده‌اند. از بین مواد غذایی همبرگر از جمله محصولاتی است که به‌صورت دست‌ساز و به‌طورگسترده توسط اقشار مختلف مردم استفاده می‌شود. ...  بیشتر

مطالعات تجربی
3. مقایسه مقاومت آنتی بیوتیکی و فاکتورهای ویرولانس در جدایه‌های انتروکوکوس فکالیس جدا شده از منابع دامی و انسانی در سال 1397

محمود شهوه؛ الهه تاج بخش؛ حسن ممتاز؛ رضا رنجبر

دوره 8، شماره 2 ، شهریور 1400، ، صفحه 34-49

چکیده
  انتروکوک‌ها گروه مهم و متنوعی از باکتری‌ها هستند که به‌عنوان باکتری مقاوم به بیشتر آنتی‌بیوتیک‌های مصرفی در درمان بیماری‌ها شناخته شده‌اند. در این مطالعه مقطعی- توصیفی 104 نمونه گوشت قرمز و 1000 نمونه ادرار مشکوک به عفونت دستگاه ادراری در شهرستان کرمانشاه جهت بررسی انتروکوکوس فکالیس مورد بررسی قرار گرفتند. پس از تایید نمونه‌ها ...  بیشتر

مطالعات تجربی
4. شناسایی سویه‌های استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس مقاوم به متی‌سیلین (MRSE)، مرتبط با شیوع مسمومیت غذایی در نمونه‌های بالینی

پریسا بهشود؛ الهه تاج بخش؛ حسن ممتاز

دوره 8، شماره 1 ، خرداد 1400، ، صفحه 33-44

چکیده
  استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس مقاوم به متی‌سیلین یک پاتوژن مهم است که باعث بیماری‌های عفونی که درمان آن‌ها بسیار مشکل است می‌شود. انتروتوکسین‌های استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس با اثر بروی سلول‌های اپی‌تلیال روده می‌توانند باعث ایجاد مسمومیت غذایی در افراد شوند. هدف از این مطالعه، شناسایی سویه‌های MRSE مرتبط با شیوع مسمومیت غذایی در ...  بیشتر

بیماری های ناشی از غذا
5. دسته‌بندی ژنتیکی ایزوله‌های اشریشیاکلی O157:H7جدا شده از گوشت خام دام و طیور با روش RAPD-PCR

ماندانا لطفی؛ حسن ممتاز؛ الهه تاج بخش

دوره 7، شماره 4 ، دی 1399، ، صفحه 47-58

چکیده
  باکتری اشریشیاکلی O157:H7یکی از مهم­ترین سویه­های بیماری­زای روده­ای است که معمولا از طریق آب و غذای آلوده به انسان منتقل می­شود. این سویه عامل ایجاد کولیت خونریزی­دهنده، سندرم HUS، ترومبوتیک سیتوپنیک پورپورا و در مواردی مرگ است. مخزن اصلی این باکتری نشخوارکنندگان هستند. هدف از این پژوهش دسته­بندی ژنتیکی (ژنوتایپینگ) ایزوله­های ...  بیشتر

آلودگی میکروبی مواد غذائی
6. تایپینگ ایزوله‌های اسینتوباکتر‌بومانی جدا شده از گوشت خام دام و طیور به روش تایپینگ ترادف‌یابی چند‌جایگاهی (MLST)

مرضیه توکل؛ حسن ممتاز؛ پرویز مهاجری؛ لیلی شکوهی زاده؛ الهه تاج بخش

دوره 6، شماره 1 ، اردیبهشت 1398، ، صفحه 15-26

چکیده
  سویه‌های اسینتوباکتر‌بومانی با مقاومت چند‌دارویی عمدتاً به عنوان پاتوژن‌های فرصت‌طلب در ایجاد عفونت‌های بیمارستانی و نیز به عنوان یک آلوده‌کننده در حال ظهور در مواد غذایی با منشاء دامی محسوب می‌شوند. مطالعه حاضر با هدف تعیین الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی و ژنوتایپینگ ایزوله‌های این باکتری در گوشت خام دام و طیور انجام شد. 22 ایزوله ...  بیشتر

7. ردیابی ژن‌های مقاومت آنتی بیوتیکی در ایزوله‌های انتروکوکوس فکالیس جدا شده از گوشت قرمز در شهرستان شهرکرد

حامد کریمیان؛ الهه تاج بخش؛ ابراهیم رحیمی

دوره 5، شماره 3 ، آبان 1397، ، صفحه 1-9

چکیده
  در دو دهه اخیر، انتروکوک­ها مقاومت گسترده­ای به تعدادی از آنتی‌بیوتیک‌ها کسب کرده­اند که این امر سبب پیچیدگی در درمان عفونت­های ناشی از این باکتری­ها گردیده است. از آن جایی که گوشت قرمز به‌عنوان یک ماده غذایی پر مصرف مورد استفاده در ایران است و به سهولت با این باکتری آلوده می­شود بر آن شدیم تا فراوانی ژن­های مقاومت آنتی­بیوتیکی ...  بیشتر

آلودگی میکروبی مواد غذائی
8. شناسایی ژن‌های حدت در سروتیپ O:3 باکتری یرسینیا انتروکولیتیکا جدا شده از گوشت بوقلمون به روش PCR در شهرکرد

عطیه حداد؛ الهه تاج بخش؛ مریم رئیسی

دوره 5، شماره 2 ، شهریور 1397، ، صفحه 1-10

چکیده
  اامروزه روش های مبتنی بر PCR، به منظور تشخیص سویه‌های یرسینیا انتروکولیتیکا و بررسی ژن‌های حدت پلاسمیدی و کروموزومی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این روش قادر به ارائه یک توصیف سریع و قابل اطمینان است. در این مطالعه 300 نمونه گوشت بوقلمون به طور تصادفی از فروشگاه‌های عرضه کننده فراورده‌های گوشتی در شهرستان شهرکرد جمع آوری شد. نمونه‌ها ...  بیشتر

آلودگی میکروبی مواد غذائی
9. بررسی فراوانی انتروسین‌های تولید شده در ایزوله‌های انتروکوکوس فکالیس جدا شده از فراورده‌های شیر سنتی در شهرستان شهرکرد

الهه برزم؛ الهه تاج بخش؛ ابراهیم رحیمی

دوره 2، شماره 2 ، مرداد 1394، ، صفحه 79-87

چکیده
  باکتریوسین‌ها پروتئین‌های تولید شده توسط باکتری‌ها به خصوص باکتری‌های اسید لاکتیک هستند که خاصیت ضد میکروبی دارند و برای نگهداری غذا به کار می‌روند. در سال‌های اخیر توجه ویژه‌ای به این باکتری‌ها در جهت بهره‌گیری از آن‌‌ها به عنوان نگه دارنده‌های مواد غذایی معطوف شده‌است.در این تحقیق تعداد 120 نمونه فراورده شیر سنتی مختلف، ...  بیشتر